Pro Life Israël

Menachum zet zich in voor de bescherming van het ongeboren leven. Graag willen wij Menachem voor een dag per week vrijzetten voor zijn werk in het pro life werk in Israël. Hiervoor is een bedrag van €300,- per maand nodig.

Elke vrouw die in het leger zwanger raakt heeft recht op een subsidie voor een abortus. De overheid financiert zo een groot aantal abortussen per jaar. Menachum zet zich in voor bewustwording dat ongeboren leven ook leven is.

Het is een paradox. In het land waar men op het leven klinkt (‘l chaïm’) worden ongeboren kinderen onvoldoende beschermd. Toch is dit een grote nood in het land van Gods volk. Laten wij bidden voor Israël en dat de God die het Leven geeft erkenning mag vinden in het ongeboren leven.

* Voor zijn veiligheid is de naam Menachum een gefingeerde naam van onze contactpersoon.

Machtig via de doneerbutton

Maak een gift over via onderstaande rekening:

IBAN: NL05 RABO 306329069 t.n.v. St OostEuropa Zending

o.v.v. Support Menachem

Met enige schroom deelde Menachum* dat hij vrouw en kind niet mee kon nemen op de excursie naar Golan. Er was een probleem bij de pomp. Het probleem bleek echter niet bij de pomp, maar in de portemonnaie. We organiseren het geld voor de brandstof en gaan samen op weg. Het is een voorrecht om samen met dit gezin te bidden voor het land dat God hen gaf als geestelijke akker.

Die namiddag staan we op een berg. We bidden vanaf de heuvelflank over de vallei voor ons. Op de achtergrond van de vallei ligt de berg Hermon. Menachum bidt om vergeving van schuld over de kindoffers. Het begon bij de baäl, maar nog steeds worden in Israël kinderen geofferd. Duizenden kinderen per jaar worden geaborteerd. Menachum wil zich inzetten om het ongeboren leven te beschermen. Hij wacht op een vergunning om in het winkelcentrum pro life folders uit te delen en praat met mensen over bescherming van het leven.

Oproep
Leven is zegen voor het land. Wij hopen dat wij Menachem voor een dag per week vrij kunnen zetten om zich in te zetten voor het pro-life werk in Israël. Hiervoor is een bedrag van €300,- per maand nodig. Tips voor een vervangend voertuig voor Menachum zijn van harte welkom.

Menachum stapt weer in zijn Subaru. De auto is 27 jaar oud. De lak van de motorkap is verbrokkeld. Net zoals de schoenen van het volk niet sleten toen zij door de woestijn dwaalden, lijkt ook deze auto niet onverwoestbaar… Menachum is blij met de auto. Toch zou een nieuwere auto meer veiligheid en zekerheid geven. Het zou hem spijten als hij er afstand van zou moeten doen, maar verkeersveiligheid is ook wat waard.